Business planning

Een ondernemingsplan (strategisch business plan) is een plan voor het starten, continueren, uitbouwen of overnemen van een onderneming. Ook voor bestaande ondernemingen is het gebruikelijk om een ondernemingsplan te maken en bij te houden. Een dergelijk plan vergroot de levensvatbaarheid van een onderneming. Een goed ondernemingsplan vergroot ook het vertrouwen van andere partijen, zoals financiers, leveranciers of verzekeraars. Het is onontbeerlijk bij een kredietaanvraag bij een bank. Idealiter worden strategische businessplannen, op basis van nieuwe informatie en inzichten, weer up to date gemaakt.

Business roadmap

Het vervaardigen van een business plan is een vakgebied waarbij een ondernemer vaak de nodige steun kan gebruiken. In een businessplan komen nogal wat zaken aan de orde. Van het bepalen van de visie, missie, klantwaarde tot externe en interne analyses, concurrentie analyse en strategie bepaling. Een business plan geeft antwoorden, maakt keuzes en geeft richting aan de te volgen strategie Een stappenplan (roadmap), dat doelen beschrijft en aangeeft hoe je deze kunt bereiken.

De InterimMarketing business consultant ondersteunt u op pragmatische wijze met uw business planning. Onze marketing consultants zijn bedreven in het maken van business plannen. Een aantal consultants heeft een intensieve relatie met de Academie voor Deeltijd Avans Hogeschool. Daardoor is er een permanente actualiteit met betrekking tot de strategische marketing kennis en marketing tools. Tevens geven de door studenten vervaardigde afstudeerscripties en strategische marketingplannen actueel kennisinzicht in een grote verscheidenheid aan organisaties en branches.