SEO SEA

SEO SEA

SEO optimalisatie en SEA zijn twee internet marketingmethodes voor enerzijds website optimalisatie en anderzijds website onlinemarketing. Doel van beide is meer bezoekers naar je website trekken. SEO (search enigine optimalisatie) is in principe gratis, SEA (search engine advertising) kost geld, tenminste als een online bezoeker iets doet met uw online advertentie. Via een SEO website krijg je voornamelijk bezoekers omdat je website waardevol wordt bevonden of relevant is aan een keyword, via SEA krijg je bezoekers omdat je ervoor betaald hebt. Met SEO en SEA kun je online marketing communicatie en dus gericht internetmarketing bedrijven.

SEO, Search Engine Optimalisation

Search engine optimalisation of optimisation (zoekmachine optimalisatie) zorgt ervoor dat je een hoge positionering/ ranking krijgt en dus snel wordt gevonden in de zoekmachines in het organische gedeelte van de zoekmachine. Je zorgt ervoor dat je onder zoveel mogelijk keywords ( verweven in SEO content) die relevant zijn aan jouw markt gevonden wordt. Google vindt de ervaring van haar gebruikers enorm belangrijk. Google probeert dus altijd te meten welke pagina bezoekers het meest relevant vinden aan de hand van hun zoekwoord. SEO internet marketing is in principe gratis en kan heel veel website bezoek opleveren. Om succesvol SEO online marketing te bedrijven moet je als organisatie tijd en moeite in de aanpak van SEO investeren. Doe je dat goed dan is de vindbaarheid blijvend. Met online marketing tools, SEO software en SEO analyse kunnen gekozen zoekwoorden en het bezoek van een SEO marketing website gevolgd worden.

SEA, Search Engine Advertising

Als je de pagina met zoekresultaten van een zoekopdracht in Google bekijkt zie je naast de normale zoekresultaten ook advertenties aan boven- en rechterkant van de pagina staan. Via advertentiesysteem Google Adwords (SEA) is het mogelijk om zoekwoorden in te kopen waardoor uw advertenties tevoorschijn komen wanneer er op die zoekwoorden gezocht wordt. SEA kost echter geld, zeker bij populaire zoekwoorden. Je bepaalt zelf je budget en krijgt direct bezoekers. Wil je SEA effectief en kostenbewust inzetten dan is ondersteuning van een specialist zeker aan te bevelen.

Adwords gaat volgens het Cost Per Click systeem (CPC), als een bezoeker op uw advertentie klikt betaalt u daar een x-bedrag voor. Hoe hoog de CPC is, is erg afhankelijk van het segment waarin u zit. Naast het inkopen op de meest geschikte zoekwoorden is een juiste advertentie tekst of banner zeer essentieel. Bij SEA wordt vaak heel wat leergeld uitgegeven voordat het gewenste resultaat er is.

Internet marketing strategie en Webvertising

Het bewust plaatsen van advertenties op drukbezochte plaatsen op het internet. Banners en premium placements zijn geschikte middelen om aandacht van internet surfers te trekken en hen te verleiden de betreffende site te bezoeken.

InterimMarketing SEO SEA consultancy biedt ondersteuning bij het definiëren van een online marketing strategie en internet marketing advertising. Wij zijn gespecialiseerd in b2b online marketing business, online communicatie en het optimaliseren van websites. We snappen hoe het natuurlijk zoekgedrag op internet verloopt en haken daar op in. Dat scheelt u tijd, moeite én kosten én het levert u het gewenste resultaat.

“Laat uw site bijdragen aan uw doelstelling”